Recept 30 Oosterse groente soep met gerookte kipreepjes

Benodigdheden:

• 2 liter kippenbouillion
• 1 zakje vers gesneden oosterse groentemix
• 1 zakje tauge
• 1 bakje peultjes
• 1 pakje gerookte kipreepjes
• 1 flink stuk gemberwortel
• 1 flinke theelepel serehpasta
• 2 teentjes knoflook
• 1 schepje sambal naar behoefte
• 1 bosje verse koriander

Bereiden:

Zet de kippenbouillion op met de 2 hele gepelde knoflookteentjes, de theelepel serehpasta en het stuk gepelde gemberwortel.
Dit laat je lekker pruttelen zodat de bouillion lekker op smaak komt door de gember,sereh en de knoflook. Druk na ongeveer 10 minuutjes de knoflook plat die is dan bijna helemaal gesmolten.
Voeg dan alle groente en de kipreepjes toe. Ontdoe wel eerst de peultjes even van hun draadjes.
Voeg als laatste de sambal, gesneden koriander en een beetje tauge toe, dan blijft het lekker knapperig.
Verwijder het grote stuk gemberwortel uit je soep.
Dit is een heerlijke opkikker en ook nog eens supergezond.
Je kunt het ook nog pittiger maken door een beetje PapayaPica erbij te doen, heerlijk!
Succes en eetsmakelijk.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments