Benodigdheden:
Kant en klare pizzabodem
4 rode uien
1 aubergine
4 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
½ handje bladpeterselie
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipeper
½ handje muntblaadjes
200 ml pastasaus
Bereiden:
Verwarm je oven voor op 225 graden
Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat ze mooi smelten en daardoor een licht zoetige smaak krijgen
Snij de aubergine in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijf olie.
Verhit een grillpan heel heet en bak de plakken aan beide kanten.
Maak je dressing van de olijfolie, azijn, geperste knoflook en de fijngesneden muntblaadjes en peterselieblaadjes. Leg de gegrilde plakjes aubergine hierin.
Smeer je pizzabodem in met de pastasaus en verdeel de gebakken uienringen en de plakken aubergine over je pizza .
Bak je pizza 15 minuten in de oven

Related Posts


Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Hartige taartjes met spinazie en Feta

Benodigdheden: 1 pakje bladerdeeg 1 pak diepvries spinazie 3 eieren 2 teentjes knoflook 1 uitje 1 ons feta kaas Handje pijnboompitjes Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Laat je spinazie ontdooien en goed uitlekken. Versnipper de ui en de knoflook fijn Klop de eieren los en voeg de uitgelekte spinazie met de ui, […]

27.03.2019

Comments