
Recept 43 Pinda-kokossoep met kip
Benodigdheden:
Olijfolie
2 teentjes knoflook
2 liter kippenbouillion
2 kippendijen
100 gram witte rijst
2 eieren
100 ml zoete ketjap(manis)
1 pakje kokosroom
300 gr pindakaas (met nootjes)
1 prei
1 kleine courgette
75 gr tauge
Sambal
Bereiden:
Doe de olijfolie in een soeppan en bak de uitgeperste knoflook glazig, schenk dan de bouillion erbij.
Kook de kippendijen gaar in de bouillion
Kook ondertussen je rijst gaar en kook de eieren hard.
Snij de prei in flinterdunne ringetjes en de courgette in hele kleine blokjes.
Neem de kip uit de pan en pluk het van de botjes
Schenk de ketjap en de kokosroom bij de bouillion. Voeg de pindakaas toe en laat het goed smelten
Verdeel de rijst,stukjes kip,rauwe groente en de halve eieren over 4 grote soepkommen Schenk de soep er overheen en voeg de sambal toe naar behoefte.
Eetsmakelijk.
Comments