
Recept 4 Pittige Thaise Pompoensoep.
Benodigdheden:
* Pompoen (ongeveer 1 kilo) in blokjes gesneden.
* 2 rode spaanse pepertjes
* 3 teentjes knoflook
* 4 sjalotjes
* 2 theelepels Serehpoeder(=Citroengras)
* 1 flink stuk gemberwortel
* 1 flesje of pakje Kokosroom
* ong 1/2 liter kippenboullion
* verse bascilicumblaadjes
Bereiden:
Pepertjes ontdoen van de zaadjes, knoflook, sjalotjes en gemberwortel(schillen) heel erg fijn snijden of vermalen in de keukenmachine.
Dit alles bakken in een scheutje olijfolie en dan de serehpoeder toevoegen zodat het even meebakt en goed op smaak komt.
Dan de blokjes pompoen toevoegen, doorroeren en de kippenbouillon erbij schenken zodat de pompoen net onder staat. Pompoen goed gaar laten worden.
Vervolgens de soep met een staafmixer pureren en de kokosmelk toevoegen.
De soep kan je eventueel verdunnen door wat bouillon erbij te doen.
Je kunt de soep nog iets pittiger maken door er een beetje Papaya Pica doorheen te doen, erg lekker!
Bij het uitserveren de fijngesneden bascilicum blaadjes erover strooien en samen met een lekker warm stokbroodje uit de oven, besmeert met Aioli, heerlijk genieten van je eigen kookkunst!
heel veel succes en eetsmakelijk
Comments