Recept 39 Pompoensoep met appel

Benodigdheden:

Ong. 1,5 kilo pompoen
3 appels (gala, elstar, beetje zoetig appeltje)
Olijfolie
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
1 theel komijn( djintan)
½ theel kaneel
Ong 1 liter groentebouillon(1 l water en 2 groentebouillonblokjes)
Handje bascilicum

Bereiden:

Snij de pompoen en de appel in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook en fruit dit in de olijfolie.
Voeg de komijn en kaneel toe en bak dit totdat de aroma vrij komt(myoteren)
Doe de pompoen en de appel erbij, even ombakken en voeg dan de bouillon toe en kook de pompoen in 10 minuutjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper.
Strooi er wat bascilicum overheen als garnering en klaar is je heerlijke soep.
Eetsmakelijk!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments