Recept 17 Romige mosterdsoep met katenspek en preiringetjes
Benodigdheden:
1 liter kippenbouillon
1 pakje monchoukaas
1 pakje gouda smeerkaas
1 pakje kookroom
Ong 4 eetlepels mosterd
Ong 1 eetlepel honing
1 ons katenspek
1 prei
Bereiden:
Was de prei en snij hem in hele dunne ringetjes.
Snij de katenspek in dunne reepjes en bak ze knapperig uit in hun eigen vet en laat ze drogen op een keuken papiertje.
Maak van 1 liter water en 2 kippenbouillonblokjes de bouillon, laat hem zachtjes koken en smelt hierin de monchou en de smeerkaas. Gebruik eventueel de staafmixer.
Voeg dan de lepels mosterd toe naar smaak, scherpe mosterd niet teveel.
Je kan de soep wat zachter maken door honing toe te voegen, soms kan dat dus meer zijn als 1 eetlepel, gewoon even proeven.
Voeg de kookroom toe en bindt de soep eventueel met een beetje bindmiddel.
Strooi bij het uitserveren een beetje katenspek over de soep samen met de rauwe preiringetjes voor de lekkere knapperige bite.
Heel makkelijk en heel lekker, eetsmakelijk.
Comments