Oranje Linzensoep met Kurkuma en Kokosroom
Benodigdheden:
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel Kurkuma(koenjit)
Flink wat vers gemalen zwarte peper
Olijfolie
1 pak gedroogde oranje linzen
1 liter water
2 groente boullionblokjes
Scheutje kokosmelk
Bereiden:
Snij de sjalotjes en de knoflook zeer fijn.
Kook de linzen met het water en de boullion blokjes. Minstens 2 uur tot een mooie (erwtensoep-achtige) pulp.
Bak de de sjalotjes en de knoflook in een andere pan met olijfolie en voeg de eetlepel kurkuma toe samen met de de zwarte peper .(myoteren)
Als het uienpapje te dik wordt voeg je een beetje kooknat toe van de linzen.
Als de linzen gaar zijn voeg je het kurkuma papje toe en je soep is klaar. Maak op smaak met een beetje kokosroom, geraspte gemberwortel en papaya pica en geniet er lekker van.
De wijn van deze week erbij is de Cupcake wijn uit California. Een heerlijke kruidige wittewijn, perfect bij deze volle maaltijdsoep.Cheers!
Comments