Benodigdheden:

1 kilo prei

2 knoflookteentjes

2 sjalotjes

1 pakje Kruidenroomkaas

2 boullionblokjes

Scheutje kookroom

Scheutje witte wijn

Bacon slices

Bereiden:

Bak de bacon in en droge koekenpan lekker knapperig en laat uitlekken op keukenpapier, snij het in kleine stukjes

Snij de prei,knoflook en sjalotjes in stukjes

Bak de knoflook en de sjalotjes in een grote pan met een beetje olijfolie

Voeg dan de prei toe en water totdat de prei net niet onderstaat. Giet een beetje wittewijn erbij en de boullionblokjes

Kook de prei zachtjes gaar en mix het met de staafmixer fijn. Maak op smaak met peper en zout.

Voeg de boursin toe en een beetje kookroom en dien de soep op met de stukjes knapperige bacon.

Eventueel ook lekker met een klein beetje geraspte parmazaanse kaas erover.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments