Benodigdheden:

Kokosolie

1 eetlepel Kurkuma(koenjit/tumuric)

verse gemalen zwarte peper

1 pak gedroogde oranje linzen

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 stuk versgemberwortel

1 boullionblokje

Scheutje kokosroom

Handje verse koriander

Bereiden:

Zet de linzen op met 3 keer zoveel water als de linzen,samen met het groente boullionblokje. Als het kookt zet je het vuur zachtjes en laat je rustig de linzen gaar koken totdat ze een beetje uit elkaar vallen. Hou de deksel op de pan zodat het water niet te snel verdampt.

Bak in een apart koekenpannetje, in een flinke scheut kokosolie, de gesnipperde sjalot, knoflook en gember glazig.

Voeg dan bij de sjalot een eetlepel Kurkuma(koenjit/tumuric) toe en laat het met flink wat verse gemalen zwarte peper myoteren( meebakken)

Het wordt een mooi geel papje wat heel erg vlekt op je kleding dus wees voorzichtig.

Verdun het eventueel door een lepel van je linzenboullion toe te voegen.

Als de linzen goed gaar gekookt zijn voeg je het kurkuma papje erbij en pureer je de soep met een staafmixer.

Serveer de soep met een klein scheutje kokosroom en wat verse korianderblaadjes.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments