Benodigdheden:
Kokosolie
1 eetlepel Kurkuma(koenjit/tumuric)
verse gemalen zwarte peper
1 pak gedroogde oranje linzen
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 stuk versgemberwortel
1 boullionblokje
Scheutje kokosroom
Handje verse koriander
Bereiden:
Zet de linzen op met 3 keer zoveel water als de linzen,samen met het groente boullionblokje. Als het kookt zet je het vuur zachtjes en laat je rustig de linzen gaar koken totdat ze een beetje uit elkaar vallen. Hou de deksel op de pan zodat het water niet te snel verdampt.
Bak in een apart koekenpannetje, in een flinke scheut kokosolie, de gesnipperde sjalot, knoflook en gember glazig.
Voeg dan bij de sjalot een eetlepel Kurkuma(koenjit/tumuric) toe en laat het met flink wat verse gemalen zwarte peper myoteren( meebakken)
Het wordt een mooi geel papje wat heel erg vlekt op je kleding dus wees voorzichtig.
Verdun het eventueel door een lepel van je linzenboullion toe te voegen.
Als de linzen goed gaar gekookt zijn voeg je het kurkuma papje erbij en pureer je de soep met een staafmixer.
Serveer de soep met een klein scheutje kokosroom en wat verse korianderblaadjes.
Comments