Benodigdheden:

4 lenteuitjes

2 tenen knoflook

2 spaanse pepertjes

Stukje gember ong 4 cm

Ong 1,5 vis of groente boullion

1 theelepel sereh

1 eetlepel vissaus

½ eetlepel honing

2 limoenen

Stukjes witvis

Garnalen

Peper

Handje verse koriander

Bereiden:

Pak een grote soeppan en bak hierin met een beetje olijfolie de fijngeraspte gember, lenteuitjes en de pepertjes. Voeg dan de boullion toe samen met de Sereh

Pers 1 limoen uit en voeg met een rasp wat schil van de limoen toe. Doe dan de vissaus en de honing erbij en laat het zachtjes pruttelen.

Voeg dan de vis in stukjes toe en je eventueel klein gesneden garnalen.

Laat de soep nog 4 a 5 minuutjes zachtjes koken en maak opsmaak met verse koriander en eventueel extra limoensap.

Eetsmakelijk.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments