Benodigdheden:
4 lenteuitjes
2 tenen knoflook
2 spaanse pepertjes
Stukje gember ong 4 cm
Ong 1,5 vis of groente boullion
1 theelepel sereh
1 eetlepel vissaus
½ eetlepel honing
2 limoenen
Stukjes witvis
Garnalen
Peper
Handje verse koriander
Bereiden:
Pak een grote soeppan en bak hierin met een beetje olijfolie de fijngeraspte gember, lenteuitjes en de pepertjes. Voeg dan de boullion toe samen met de Sereh
Pers 1 limoen uit en voeg met een rasp wat schil van de limoen toe. Doe dan de vissaus en de honing erbij en laat het zachtjes pruttelen.
Voeg dan de vis in stukjes toe en je eventueel klein gesneden garnalen.
Laat de soep nog 4 a 5 minuutjes zachtjes koken en maak opsmaak met verse koriander en eventueel extra limoensap.
Eetsmakelijk.
Comments