Benodigdheden:

8 mooi zoete tomaten

2 rode paprika’s

3 teentjes knoflook

2 blaadjes laurier

Paar takjes tijm

Olijfolie

Peper/zout

1 grote ui

bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de tomaten in grove parten

Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in grove stukken

Snij de ui en de knoflook in plakken. Doe alles in een ovenschaal leg de larier en de takjes tijm erover en besprenkel met flink wat olijfolie.

Plaats de schaal in de oven voor ongeveer een half uur.

Verwijder de tijm takjes en de laurier en pureer de soep in een blender.

Wrijf hem dan door een bolzeef en maak op smaak met zout en peper.

eetsmakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments