Benodigdheden:
7 vellen bladerdeeg
1 ons geraspte oude kaas
Ong 5 tomaten in gelijke plakken gesneden
Olijfolie
1 eetlepel provenciaalse kruiden of
1/2 eetlepel tijm en ½ eetlepel oregano
Verse bacilicum
Zeezout en zwarte peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een ondiepe ovenschaal en knip van bakpapier de vorm uit zo groot als de ovenschaal
Vet het papier in maar ook de ovenschaal
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot de maat van de ovenschaal.
Gebruik veel bloem anders gaat alles plakken.
Bekleed de vorm en snij de randjes netjes bij
Prik dan het deeg overal in met een vork
Bestrooi de bodem met de oude kaas en plaats de tomaten plakjes dakpansgewijjs over de bodem.
Besprenkel de taart met ruim olijfolie(ong 2 eetlepels)
Bestrooi de taart met de kruiden en peper en zout en bak hem in de oven af ong 25 minuten.
Bestrooi vlak voor serveren met de bascilicumblaadjes.
Heerlijk hapje voor bij de borrel.
eetsmakelijk
Comments