Benodigdheden:

1 grote bloemkool

1 groente boullionblokje

2 teentjes knoflook

2 sjalotjes

Snufje nootmuskaat

Peper/zout

Gerookte kip

Olijfolie

Bereiden:

Gebruik een grote soeppan en fruit hier in de fijn gesnipperde sjalotjes en de knoflook met een scheut olijfolie.

Was de bloemkool en snij het in stukken.

Voeg de bloemkool bij de sjalotjes en voeg water toe totdat de bloemkool net niet onderwater staat.

Voeg het boullionblokje toe en kook de bloemkool gaar.

Als de bloemkool gaar is mix je de soep fijn met de staafmixer.

Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout.

Snij de gerookte kip in dunne reepjes en voeg bij de soep vlak voor serveren.

Garneer met wat druppeltjes olijfolie.

Eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments