Benodigdheden:

2 grote zoete aardappels

400 gr wortelen

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 blik kikkererwten

½ theelepel djinten

½ theelepel djahe

Snufje chilivlokken

Olijfolie ong 3 eetlepels

1 liter groenteboullion

80 gr Feta verkruimeld

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappel en snij het in blokjes. Schrap de wortels en snij het ook in blokjes

Maak de ui schoon en snij hem in grove parten.  Knoflookteentje hoef je niet te pellen

Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken( eventueel beetje drogen met keukenpapier).

Leg de groenten op de ingevette bakplaat en daarnaast, apart, de kikkererwten

Meng in n kommetje de olie met de specerijen. Verdeel dit goed over de groenten en ook over de erwten.

Bak de groenteplaat in de oven gaar  , ongeveer 20 minuten, zodat je aardappelen en je wortels gaar zijn en je de knoflookteentjes gewoon kan uitknijpen.

Doe alle groenten dan in een soeppan behalve de knapperige kikkererwten, voeg de boullion erbij en pureer de soep met n staafmixer

Voeg eventueel wat water toe tot de gewenste dikte en serveer met  de verkruimelde Feta en de knapperige kikkererwten

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments