
Benodigdheden:
2 grote zoete aardappels
400 gr wortelen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 blik kikkererwten
½ theelepel djinten
½ theelepel djahe
Snufje chilivlokken
Olijfolie ong 3 eetlepels
1 liter groenteboullion
80 gr Feta verkruimeld
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappel en snij het in blokjes. Schrap de wortels en snij het ook in blokjes
Maak de ui schoon en snij hem in grove parten. Knoflookteentje hoef je niet te pellen
Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken( eventueel beetje drogen met keukenpapier).
Leg de groenten op de ingevette bakplaat en daarnaast, apart, de kikkererwten
Meng in n kommetje de olie met de specerijen. Verdeel dit goed over de groenten en ook over de erwten.
Bak de groenteplaat in de oven gaar , ongeveer 20 minuten, zodat je aardappelen en je wortels gaar zijn en je de knoflookteentjes gewoon kan uitknijpen.
Doe alle groenten dan in een soeppan behalve de knapperige kikkererwten, voeg de boullion erbij en pureer de soep met n staafmixer
Voeg eventueel wat water toe tot de gewenste dikte en serveer met de verkruimelde Feta en de knapperige kikkererwten
Comments