Benodigdheden:

1 bol knoflook

4 preien

4 pastinaken

1 eetlepel verse tijmblaadjes

1 ½ liter groenteboullion

Handje hazelnoten

Olijfolie

2 laurierblaadjes

Bereiden:

Vouw een kommetje van aluminiumfolie voor je knoflookbol. Besprenkel 2 eetlepels olijolie over de bol, sluit het pakketje en laat de bol roosteren in de oven op 200 graden ong 40 minuten. Laat dan afkoelen en druk de teentjes(pulp) uit de velletjes.

Was en snij de prei(alleen het witte) en schil de pastinaken met een dunschiller. Snij 3 pastinaken in kleine blokjes.

Snij 1 pastinaak in hele dunne reepjes en verdeel dit oven een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout, bak ze in de oven totdat het mooie bruine knapperige reepjes zijn .

Smoor de prei in een soeppan in 3 eetlepels olijfolie totdat hij zacht is voeg dan de pastinaak, laurierblaadjes, de knoflookpulp en de 1 ½ liter boullion toe. Laat het zachtjes pruttelen totdat de pastinaak ook zacht is.

Doe ondertussen in een klein steelpannetje 2 eetlepels olijfolie , verwarm dit en voeg dan de eetlepel tijmblaadjes toe, haal het van het vuur en zet even weg voor garnering.

Verwijder dan de laurier uit de pan en pureer je soep met de staafmixer, maak op smaak met peper en zout.

Rooster in een koekenpan de grof gekneusde hazelnoten mooi bruin en laat afkoelen.

Serveer de soep in een diepbord en garneer met de gebakken pastinaakreepjes, wat hazelootcrumble en wat tijmolie.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments