
Benodigdheden:
1 bol knoflook
4 preien
4 pastinaken
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 ½ liter groenteboullion
Handje hazelnoten
Olijfolie
2 laurierblaadjes
Bereiden:
Vouw een kommetje van aluminiumfolie voor je knoflookbol. Besprenkel 2 eetlepels olijolie over de bol, sluit het pakketje en laat de bol roosteren in de oven op 200 graden ong 40 minuten. Laat dan afkoelen en druk de teentjes(pulp) uit de velletjes.
Was en snij de prei(alleen het witte) en schil de pastinaken met een dunschiller. Snij 3 pastinaken in kleine blokjes.
Snij 1 pastinaak in hele dunne reepjes en verdeel dit oven een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout, bak ze in de oven totdat het mooie bruine knapperige reepjes zijn .
Smoor de prei in een soeppan in 3 eetlepels olijfolie totdat hij zacht is voeg dan de pastinaak, laurierblaadjes, de knoflookpulp en de 1 ½ liter boullion toe. Laat het zachtjes pruttelen totdat de pastinaak ook zacht is.
Doe ondertussen in een klein steelpannetje 2 eetlepels olijfolie , verwarm dit en voeg dan de eetlepel tijmblaadjes toe, haal het van het vuur en zet even weg voor garnering.
Verwijder dan de laurier uit de pan en pureer je soep met de staafmixer, maak op smaak met peper en zout.
Rooster in een koekenpan de grof gekneusde hazelnoten mooi bruin en laat afkoelen.
Serveer de soep in een diepbord en garneer met de gebakken pastinaakreepjes, wat hazelootcrumble en wat tijmolie.
Comments