
Benodigdheden:
2 grote hamschijven(bovenbeen van varken)
2 grote uien
Flinke prei
1 winterpeen
½ knolselderij (afhankelijk van de grote)
3 a 4 aardappelen
1 pak spliterwten
2 blokjes runderbouillon
1 rookworst
Bereiden:
Wrijf het vlees in met vleeskruiden en doe het in een soeppan zodat ze het net onder water staat. Voeg de runderbouillon blokjes toe samen met de fijngesneden uien.
Laat zeker 1 ½ uur koken op laag vuur.
Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Schil de aardappelen en snij het in kleine blokjes.
Voeg alle fijngesneden groente toe met de spliterwten en een beetje water zodat het net weer onder staat. Laat de soep zachtjes 2 uur pruttelen en snij ondertussen het vlees in kleine stukjes.
Pureer de soep als de aardappelen gaar zijn met een staafmixer en voeg dan het vlees weer toe met de in plakken gesneden rookworst.
Maak op smaak met zout en peper.
Eetsmakelijk!
Comments