Benodigdheden:

2 zoete aardappelen

500 gr zuurkool afgespoeld en uitgelekt

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

Mespuntje gedroogde chilivlokken

1 ½ liter groentebouillon

4 sneetjes witbrood

200 ml kookroom

½ bosje verse peterselie

Ong 8 eetlepels olijfolie

Peper/zout

 

Bereiden:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Roerbak dit in 2 eetlepels olijfolie samen met de eetlepel kerrie en de fijn gesneden knoflook.

Voeg dan de uitgelekte zuurkool toe samen met de chilivlokken en de groentebouillon, laat dit een kwartiertje zachtjes koken. Mix dan de soep met een staafmixer.

Bak in de overige olie het broodkruim in een koekenpan rondom goudbruin en laat dit uitlekken op een keukenpapiertje.

Voeg de kookroom toe aan je soep en breng op smaak met peper en zout.

Strooi er vlak voor uit serveren de gebakken broodkruim en wat fijn gesneden verse peterselie overheen.

 

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments