
Benodigdheden:
2 zoete aardappelen
500 gr zuurkool afgespoeld en uitgelekt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
Mespuntje gedroogde chilivlokken
1 ½ liter groentebouillon
4 sneetjes witbrood
200 ml kookroom
½ bosje verse peterselie
Ong 8 eetlepels olijfolie
Peper/zout
Bereiden:
Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Roerbak dit in 2 eetlepels olijfolie samen met de eetlepel kerrie en de fijn gesneden knoflook.
Voeg dan de uitgelekte zuurkool toe samen met de chilivlokken en de groentebouillon, laat dit een kwartiertje zachtjes koken. Mix dan de soep met een staafmixer.
Bak in de overige olie het broodkruim in een koekenpan rondom goudbruin en laat dit uitlekken op een keukenpapiertje.
Voeg de kookroom toe aan je soep en breng op smaak met peper en zout.
Strooi er vlak voor uit serveren de gebakken broodkruim en wat fijn gesneden verse peterselie overheen.
Comments