Benodigdheden:
600 gram Kabeljauw in stukjes van 2 cm
1 theelepel komijn(djinten)
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels olijfolie
1 uit gesnipperd
1 rode Spaanse peper
2 tenen knoflook
1 bosje bosuitjes
1 bakje koriander
1 handje amandelschaafsel
8 plakjes Filo bladerdeeg
Bereiden:
Marineer de stukjes kabeljauw met de komijn, gemberpoeder en wat peper en zout naar smaak.
Laat de kruiden goed intrekken . Verwarm de oven op 200 graden.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en de fijn gesneden peper. Voeg de vis toe en roerbak voorzichtig tot de vis gaar is en voeg dan de verse koriander toe, samen met de in ringetjes gesneden bosui en de amandelschaafsel.
Bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Leg hier op 4 plakken bladerdeeg dakpansgewijs over elkaar zodat de bodemplaat bedekt is.
Bestrijk elk plakje met een dun laagje olijfolie. Schep hierop het vis mengsel en dek het geheel af met de andere plakken bladerdeeg en sluit het hiermee rondom mooi af. Bestrijk ook deze laag met wat olie en bak je grote pastei af in de oven ongeveer 15 minuten
Comments