Benodigdheden:

600 gram Kabeljauw in stukjes van 2 cm

1 theelepel komijn(djinten)

1 theelepel gemberpoeder

4 eetlepels olijfolie

1 uit gesnipperd

1 rode Spaanse peper

2 tenen knoflook

1 bosje bosuitjes

1 bakje koriander

1 handje amandelschaafsel

8 plakjes Filo bladerdeeg

Bereiden:

Marineer de stukjes kabeljauw met de komijn, gemberpoeder en wat peper en zout naar smaak.

Laat de kruiden goed intrekken . Verwarm de oven op 200 graden.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en de fijn gesneden peper. Voeg de vis toe en roerbak voorzichtig tot de vis gaar is en voeg dan de verse koriander toe, samen met de in ringetjes gesneden bosui en de amandelschaafsel.

Bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Leg hier op 4 plakken bladerdeeg dakpansgewijs over elkaar zodat de bodemplaat bedekt is.

Bestrijk elk plakje met een dun laagje olijfolie. Schep hierop het vis mengsel en dek het geheel af met de andere plakken bladerdeeg en sluit het hiermee rondom mooi af. Bestrijk ook deze laag met wat olie en bak je grote pastei af in de oven ongeveer 15 minuten

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments