Benodigdheden:

2 liter water met 4 vis bouillon blokjes

2 uien

2 knoflooktenen

3 grote kruimige aardappelen

2 dl sherry medium dry

1 pond gamba’s met schil

1 klein blikje tomatenpuree

Bereiden:

Kook het water met de bouillonblokjes. Snipper de ui en de knoflook en schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes

Bak de aardappelen in een beetje olijfolie samen met de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten.

Haal ze uit de pan en zet weg. Schil de gamba’s en bewaar de schil! Snij de gamba’s overdwars door midden.

Bak de schil in wat olijfolie totdat het mooi roze kleurt, dit geeft je smaak. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even zodat je de puree ontzuurt. Blus dit af met een scheut sherry en voeg dit dan bij je bouillon.

Laat dit 8 minuten koken.

Zeef daarna je bouillon en voeg dan de aardappelen/uien toe samen met de helft van de gamba’s, laat zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.

Voeg de crème fraise met de rest van de sherry  toe en pureer de soep met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.

De soep mag nu niet meer koken.

Voeg de rest van de gamba’s toe

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments