
Benodigdheden:
2 liter water met 4 vis bouillon blokjes
2 uien
2 knoflooktenen
3 grote kruimige aardappelen
2 dl sherry medium dry
1 pond gamba’s met schil
1 klein blikje tomatenpuree
Bereiden:
Kook het water met de bouillonblokjes. Snipper de ui en de knoflook en schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes
Bak de aardappelen in een beetje olijfolie samen met de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Haal ze uit de pan en zet weg. Schil de gamba’s en bewaar de schil! Snij de gamba’s overdwars door midden.
Bak de schil in wat olijfolie totdat het mooi roze kleurt, dit geeft je smaak. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even zodat je de puree ontzuurt. Blus dit af met een scheut sherry en voeg dit dan bij je bouillon.
Laat dit 8 minuten koken.
Zeef daarna je bouillon en voeg dan de aardappelen/uien toe samen met de helft van de gamba’s, laat zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.
Voeg de crème fraise met de rest van de sherry toe en pureer de soep met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.
De soep mag nu niet meer koken.
Voeg de rest van de gamba’s toe
Comments