Benodigdheden:
1 knolselderij
2 ons prociutto ham
2 theelepels grove mosterd
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel appelciderazijn
Olijfolie
Grove verse zwarte peper
½ bosje verse dragon
Bereiden:
Schil de knolselderij en snij hem met een scherp mes tot luciferreepjes heel fijn(julienne)
Of gebruik een blokrasp of een mandoline.
Maak de sliertjes selderij aan met de yoghurt en de mosterd en 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel appelcider azijn. Meng vlak voor het uitserveren de helft van de blaadjes dragon door de salade.
Zet koud weg en maak op smaak met peper en zout.
Verdeel de 2 ons plakjes ham over 4 bordjes als bodem en plaats daarop een hopje selderijsalade in het midden.
Garneer met de rest van de dragonblaadjes en zwarte peper en wat druppeltjes olijfolie rondom je salade.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments