Benodigdheden:
½ pakje bakboter
1 kilo sukade vlees
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
2 flesjes trappistenbier
1 pot runderfond
2 takjes salie
3 dikke plakken ontbijtkoek
Bereiden:
Smelt de boter in een grote braadpan tot het mooi lichtbruin ziet.
Bak hierin dan de fijngesneden ui, gesnipperde knoflook en de in kleine stukjes gesneden wortel en bleekselderij ongeveer 3 minuten
Voeg dan het in stukken gesneden vlees toe en bak dit ook ongeveer 3 minuten rondom bruin.
Schenk dan het bier erbij langs de kant van de pan en doe dit ook met de fond. Voeg dan de salie en de ontbijt koek toe en draai het vuur laag. Stoof het vlees minstens 2 uur gaar.
Nog beter maak dit recept 1 dag van te voren dan wordt het vlees nog malser.
Serveer dit met een luchtige aardappel-knolselderijpuree en een zelf gemaakte appelcompote of de nostalgische kerst stoofpeertjes

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments