Benodigdheden:
½ pakje bakboter
1 kilo sukade vlees
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
2 flesjes trappistenbier
1 pot runderfond
2 takjes salie
3 dikke plakken ontbijtkoek
Bereiden:
Smelt de boter in een grote braadpan tot het mooi lichtbruin ziet.
Bak hierin dan de fijngesneden ui, gesnipperde knoflook en de in kleine stukjes gesneden wortel en bleekselderij ongeveer 3 minuten
Voeg dan het in stukken gesneden vlees toe en bak dit ook ongeveer 3 minuten rondom bruin.
Schenk dan het bier erbij langs de kant van de pan en doe dit ook met de fond. Voeg dan de salie en de ontbijt koek toe en draai het vuur laag. Stoof het vlees minstens 2 uur gaar.
Nog beter maak dit recept 1 dag van te voren dan wordt het vlees nog malser.
Serveer dit met een luchtige aardappel-knolselderijpuree en een zelf gemaakte appelcompote of de nostalgische kerst stoofpeertjes
Comments