Recept 34 Appelflapjes voor bij de Champagne.

Benodigdheden:

Bladerdeeg
1 eigeel
Suiker
Appels
2 eetlepels Rozijnen
mespuntje Kaneel

Bereiden:

Schil de appels en snij ze in hele kleine blokjes
Doe ze in een schaal roer de rozijnen mespuntje kaneel en een flinke schep suiker erdoor.
Ontdooi de balderdeeg, dit gaat heel snel. Snij ze diagonaal door.
Vul de driehoekjes met een schepje appel , maak de randjes nat en vouw ze dicht.
Druk ze goed aan met een vork en smeer ze in met eigeel.
Strooi er wat suiker over en bak ze in de oven op ong 180 graden.
Heerlijk om bij de champagne op het nieuwe jaar te proosten.
Natuurlijk wens ik alle luisteraars en kookfreaks een geweldig, gezond, gezellig en bovenal een smaakvol 2015
Wees voorzichtig met vuurwerk, denk alsjeblieft om onze huisdieren en geniet van de appelflapjes!!!
Tot volgend jaar !!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments