Recept 40 Bananencake met walnoten en chocola

Benodigdheden:

150 gr roomboter
3 rijpe bananen
150 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem(gezeefd)
½ zakje bakpoeder
75 gr walnoten
75 gr extra pure chocolade

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de roomboter in een steelpan. Prak de bananen met een vork.
Meng met een mixer de gesmolten boter met de suiker en klop er een voor een de eieren door. Schep de banaan, de bloem, de bakpoeder en de grof gehakte walnoten er door en schep het beslag in de cakevorm van ongeveer 25 cm.
Bak de cake in 1 uur gaar in de voor verwarmde oven. Laat hem dan 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Smelt de chocolade heel even op het vuur, giet mooie strepen over de cake en laat het weer hard worden.
De cake is de volgende dag nog lekkerder vanwege de zoete bananensmaak.
Heerlijk met een flinke klont slagroom erop.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments