
Recept 40 Bananencake met walnoten en chocola
Benodigdheden:
150 gr roomboter
3 rijpe bananen
150 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem(gezeefd)
½ zakje bakpoeder
75 gr walnoten
75 gr extra pure chocolade
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de roomboter in een steelpan. Prak de bananen met een vork.
Meng met een mixer de gesmolten boter met de suiker en klop er een voor een de eieren door. Schep de banaan, de bloem, de bakpoeder en de grof gehakte walnoten er door en schep het beslag in de cakevorm van ongeveer 25 cm.
Bak de cake in 1 uur gaar in de voor verwarmde oven. Laat hem dan 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Smelt de chocolade heel even op het vuur, giet mooie strepen over de cake en laat het weer hard worden.
De cake is de volgende dag nog lekkerder vanwege de zoete bananensmaak.
Heerlijk met een flinke klont slagroom erop.
Comments