Recept 48 Bloemkoolquiche met Brie

Benodigdheden:

7 plakken bladerdeeg uit diepvries
1 bloemkool
150 gram brie
5 eieren
Klein bekertje creme fraiche
1 eetlepel mosterd
1 bosje dille
Peper/zout
Beetje boter

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak kleine roosjes van de bloemkool en kook ze 2 minuten in water met wat zout.
Giet de bloemkool af en laat hem goed uitlekken.
Vet de taartvorm in met wat boter en verdeel de plakken bladerdeeg over de bodem en de randen.
Snij de brie in kleine blokjes en verdeel de bloemkool met de brie over het deeg.
Kluts de eieren met de creme fraiche en de mosterd en hak de dille grof erdoorheen.
Verdeel het eiermengsel over de bloemkool, breng op smaak met zout en peper.
Bak de quiche in ong 20 a 25 minuten gaar.
Eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments