Recept 27 Bosvruchten dessert met bastogne kruimels.

Benodigdheden:

½ pakje bastogne koeken
3 zakjes vanille suiker
3 grote bekertjes creme fraiche
2 pakjes diepvries bosvruchten van Jumbo
1 doosje black berries
suiker

Bereiden:

Doe de bastogne koeken in een keukenmachine en verkruimel de koekjesfijn.
Ontdooi de bosvruchten .
Haal de grote stukken zoals de aardbeien, grote bramen en frambozen eruit en doe die in de keuken machine met ong 5 eetlepels creme fraiche en een eetlepel suiker. Vermaal dit tot een mooie roze mousse en zet koud.
Meng de rest van de creme fraiche met de zakjes vanille suiker.
Dan doe je in een glas eerst een laagje creme fraiche, dan voorzichtig een laagje bastogne kruimels en dan een laag bosvruchten mousse en daarop weer een laagje bastogne.
Eindig met een laag creme fraiche en een laagje van het overgebleven ontdooide fruit en een paar verse black berries.
Het vraagt even wat van je fijne motoriek om niet te morsen langs de zijkant van het glas.
Als je in het bezit bent van een slagroomspuit-zak is dat natuurlijk super handig.
Zo heb je dus een mooi toetje met prachtige laagjes.
Heel simpel en toch met de looks van Haute Cuisine!
Succes en eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments