Recept 26 Chinese nasi met garnaaltjes
Benodigdheden:
Witte rijst voor 4 personen
1 prei
2 ons schouderham
1 ons hollandse garnaaltjes
1 kopje diepvries doperwten extra fijn
Sesamolie
Zoute ketjap (asin)
3 eieren
2 teentjes knoflook
Bereiden:
Kook de rijst gaar ,laat afkoelen en roer het los.
Snij de prie in hele kleine ringetjes en de knoflook fijn.
Snij de ham in hele kleine reepjes
Doe een beetje olie in de wok en bak de eieren met de knoflook erin, rul het in kleine stukjes.
Bak de rijst erbij en doe dan rauw de prei, ham, garnaaltjes en als laatste de doperwten erdoor.
Maak dan de nasi op smaak met een flinke scheut zoute ketjap en een flinke scheut sesamolie.
Je hebt nu dus een hele snelle eenvoudige nasi die je overal bij kan eten.
Strooi er eventueel een beetje verse koriander over en sambal naar eigen smaak.
Eetsmakelijk.
Comments