Recept 26 Chinese nasi met garnaaltjes

Benodigdheden:

Witte rijst voor 4 personen
1 prei
2 ons schouderham
1 ons hollandse garnaaltjes
1 kopje diepvries doperwten extra fijn
Sesamolie
Zoute ketjap (asin)
3 eieren
2 teentjes knoflook

Bereiden:

Kook de rijst gaar ,laat afkoelen en roer het los.
Snij de prie in hele kleine ringetjes en de knoflook fijn.
Snij de ham in hele kleine reepjes
Doe een beetje olie in de wok en bak de eieren met de knoflook erin, rul het in kleine stukjes.
Bak de rijst erbij en doe dan rauw de prei, ham, garnaaltjes en als laatste de doperwten erdoor.
Maak dan de nasi op smaak met een flinke scheut zoute ketjap en een flinke scheut sesamolie.
Je hebt nu dus een hele snelle eenvoudige nasi die je overal bij kan eten.
Strooi er eventueel een beetje verse koriander over en sambal naar eigen smaak.

Eetsmakelijk.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments