Recept 41 Courgette-Ricottarolletjes in tomatensaus.
Benodigdheden:
2 kleine courgettes
150 gram Parmaham
250 gr ricotta kaas
2 teentjes knoflook
Verse kruiden zoals bascilicum, peterselie, bieslook.
Beetje parmazaanse geraspte kaas
1 blik tomatenblokjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes,snij de steelaanzet en het kontje eraf en schaaf met de kaasschaaf mooie plakken over de lengte van de courgette.
Halveer de ham in de lengte en plaats die over de plakken courgette.
Meng de ricotta, verse kruiden, knoflook, parmazaanse kaas, peper en zout door elkaar en schep er met een theelepel een klontje op het begin van de courgetteplak en rol ze voorzichtig op.
Prik er eventueel een coctail prikker doorheen.
Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal en doe er een scheutje rode wijn doorheen en wat peper en zout.
Zet de rolletjes rechtop in de tomatensaus en bak ze in de voorverwarmde oven ong 20 a 25 minuten gaar.
Bestrooi ze eventueel met nog wat extra geraspte kaas.
Heerlijk met pasta en een salade.
Eetsmakelijk!!!
Comments