Recept 10 Kip Terriyaki

Benodigdheden:

600 gr kippendijenfilet
100ml sherry
100ml japanse soyasaus
3 eetlepels suiker
3 eetlepels olie
Ong 1 cm geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosui, in kleine ringetjes

Bereiden:

Breng de sherry aan de kook totdat de alcohol verdampt is, voeg dan de soyasaus toe en de suiker en laat deze terriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
Verhit de olie in de pan en roerbak de kipstukjes gaar, zorg ervoor dat het kookvocht niet te nat wordt, giet ,indien nodig, een beetje af.
Als de kip gaar is voeg je de terriyakisaus toe, laat het op hoog vuur verdampen zodat je saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan de geraspte gember erdoor.
Bestrooi dit gerecht met de sesamzaadjes en de bosuiringetjes en eet het lekker met rijst en verse roerbak groente.

Succes en eetsmakelijk.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments