Recept 10 Kip Terriyaki
Benodigdheden:
600 gr kippendijenfilet
100ml sherry
100ml japanse soyasaus
3 eetlepels suiker
3 eetlepels olie
Ong 1 cm geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosui, in kleine ringetjes
Bereiden:
Breng de sherry aan de kook totdat de alcohol verdampt is, voeg dan de soyasaus toe en de suiker en laat deze terriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
Verhit de olie in de pan en roerbak de kipstukjes gaar, zorg ervoor dat het kookvocht niet te nat wordt, giet ,indien nodig, een beetje af.
Als de kip gaar is voeg je de terriyakisaus toe, laat het op hoog vuur verdampen zodat je saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan de geraspte gember erdoor.
Bestrooi dit gerecht met de sesamzaadjes en de bosuiringetjes en eet het lekker met rijst en verse roerbak groente.
Succes en eetsmakelijk.
Comments