Recept 32 Konijnenbouten met kersenbier en pruimen
Ga een dag eerder aan de slag voor de marinade.
Benodigdheden:
4 konijnenbouten
2 flesjes Kriek Lambic kersenbier
½ pakje gedroogde pruimen zonder pit
Schil van een halve citroen
2 kruidnagels
Mespunt kaneel
1 pot wildfond
½ pot kersenjam
Een dag van te voren:
Bestrooi de bouten met zout en peper en leg ze in een grote bak die je af kan sluiten.Schenk hieroverheen het bier. Voeg de pruimen,citroenschil, kruidnagels en kaneelpoeder toe.Sluit de deksel goed af en laat ze lekker een hele nacht marineren.
Bereiden:
Haal de konijn uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. ze zien nu helemaal donkerroze van kleur. Bak ze in ongeveer 50 gram boter rondom bruin. Schenk de pot fond erbij en doe de marinade door een zeef erbij. Doe de jam erbij met de pruimen uit de zeef. Zorg dat ze goed onder het vocht staan en laat je lekker heel zachtje sudderen. Zeker 3 uur lang. Je hele huis gaat naar de kerstsfeer ruiken.
Bindt eventueel de saus met een beetje bindmiddel.
Heerlijk eten met een aardappelgratin, puree of zelfs verse pasta.
En lekker met ouderwetse haricot-vers in spek gerold. Alles is ruim van te voren klaar te maken dus geen stress maar lekker genieten.
Comments