Recept 32  Konijnenbouten met kersenbier en pruimen

Ga een dag eerder aan de slag voor de marinade.

Benodigdheden:

4 konijnenbouten
2 flesjes Kriek Lambic kersenbier
½ pakje gedroogde pruimen zonder pit
Schil van een halve citroen
2 kruidnagels
Mespunt kaneel
1 pot wildfond
½ pot kersenjam

Een dag van te voren:
Bestrooi de bouten met zout en peper en leg ze in een grote bak die je af kan sluiten.Schenk hieroverheen het bier. Voeg de pruimen,citroenschil, kruidnagels en kaneelpoeder toe.Sluit de deksel goed af en laat ze lekker een hele nacht marineren.

Bereiden:

Haal de konijn uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. ze zien nu helemaal donkerroze van kleur. Bak ze in ongeveer 50 gram boter rondom bruin. Schenk de pot fond erbij en doe de marinade door een zeef erbij. Doe de jam erbij met de pruimen uit de zeef. Zorg dat ze goed onder het vocht staan en laat je lekker heel zachtje sudderen. Zeker 3 uur lang. Je hele huis gaat naar de kerstsfeer ruiken.
Bindt eventueel de saus met een beetje bindmiddel.
Heerlijk eten met een aardappelgratin, puree of zelfs verse pasta.
En lekker met ouderwetse haricot-vers in spek gerold. Alles is ruim van te voren klaar te maken dus geen stress maar lekker genieten.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments