
Recept 8 Oosterse roerbakboontjes met rijst en kippenpootjes in kokosjus.
Benodigdheden:
Voor de boemboe:
-1 eetlepel sambal manis
-1 theelepel ketoembar
-1 theelepel djinten
-2 teentjes knoflook(geperst)
– scheut roerbakolie
– half kopje ketjap manis
– flink stuk gemberwortel(geschild en fijngesneden)
deze ingredienten samenvoegen tot een heerlijk papje(=boemboe)
Verder nodig:
-1 kilo sperziebonen
-1 ui in halve ringetjes
– 1 pakje gerookte spekblokjes
– rijst voor 4 personen
– 8 drumsticks( kippenpootjes)
– 1 teentje knoflook
– 1 pakje kokosroom
– 1 kippenbouillonblokje
– flinke scheut zoete ketjap
– ong. half kopje water
Bereiden:
Maak de kippenpootjes schoon door het velletje te verwijderen en kruidt ze met flink wat kipkruiden en de knoflook..
Bak de kippenpootjes rondom gaar in wat roerbakolie.
Als de kip rondom bruin ziet, zet je het vuur laag en voeg je het kopje water toe en verkruimel je het blokje kippenbouillon erboven.
voeg dan de kokosroom en de zoete ketjap toe.Laat dit lekker rustig pruttelen.
Kook de rijst zoals je gewend bent.
Bak de spekblokjes en de halve uienringetjes in de wok gaar met wat roerbakolie.
Voeg dan de Boemboe toe.
Roer dit eventjes door en voeg dan de sperzieboontjes toe.
Als je verse sperzieboontjes hebt, ga ze dan eerst eventjes blancheren in kokend water met wat zout, ong. 5 minuutjes , als ze beetgaar zijn, afgieten en in de wok bij de boemboe doen.
je kunt dit gerecht pittiger maken door een beetje te spelen met je kruiden en je sambal.
Eet dit met een frisse tomatensalade met een heerlijke dressing. (azijn/olie/theel.ketjapmanis/theel.sambal manis/peper/zout)
je hebt nu een heerlijk rijstafeltje gemaakt , altijd gezellig als je gasten krijgt en makkelijk van te voren klaar te maken.
succes en geniet van je maaltijd!!!
Comments