
Recept 3 Oosterse zalmfilet op de BBQ
Benodigdheden:
-4 zalmfilets
– 1 rol aluminiumfolie
Voor de Marinade:
2 teentjes knoflook
2 theelepels djinten
2 theelepels ketoembar
2 theelepels djahe
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sambal manis
1/2 kopje olijfolie
Bereiden:
Maak de marinade ’s morgens al, leg de vis erin en zorg dat ze lekker onder staan in de marinade.
Zet het koel en laat het zeker een paar uur intrekken.
Je steekt de BBQ aan en wacht tot hij goed heet is en zet hem dan zachtjes.
leg de gemarineerde zalm in het midden van een flink stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. vouw dan de zijkanten naar boven dicht zodat de marinade er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
Doe ze voorzichtig op de BBQ, niet te heet anders bakt het makkelijk aan omdat het een beetje zoetige marinade is, vandaar ook het dubbele laagje aluminiumfolie.
In ongeveer 15 minuutjes zijn ze gaar.
Brand je handen niet met open maken.
Voor de mensen die geen BBQ hebben kan je deze pakketjes ook in de oven doen op 180 graden ongeveer 20 minuten.
Eetsmakelijk!!!
Comments