Recept 3 Oosterse zalmfilet op de BBQ

Benodigdheden:

-4 zalmfilets
– 1 rol aluminiumfolie
Voor de Marinade:

2 teentjes knoflook
2 theelepels djinten
2 theelepels ketoembar
2 theelepels djahe
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sambal manis
1/2 kopje olijfolie

Bereiden:

Maak de marinade ’s morgens al, leg de vis erin en zorg dat ze lekker onder staan in de marinade.
Zet het koel en laat het zeker een paar uur intrekken.

Je steekt de BBQ aan en wacht tot hij goed heet is en zet hem dan zachtjes.
leg de gemarineerde zalm in het midden van een flink stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. vouw dan de zijkanten naar boven dicht zodat de marinade er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
Doe ze voorzichtig op de BBQ, niet te heet anders bakt het makkelijk aan omdat het een beetje zoetige marinade is, vandaar ook het dubbele laagje aluminiumfolie.
In ongeveer 15 minuutjes zijn ze gaar.
Brand je handen niet met open maken.

Voor de mensen die geen BBQ hebben kan je deze pakketjes ook in de oven doen op 180 graden ongeveer 20 minuten.

Eetsmakelijk!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments