
Recept 56 Ovenschotel met tomaat,aubergine,courgette en mozzarella.
Benodigdheden:
4 tomaten(vlees)
1 courgette
1 aubergine
2 bollen mozzarella
Handje pijnboompitjes
3 eetlepels balsamicoazijn
Olijfolie
Grof zeezout
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden.
Haal eerst het vocht uit de aubergines anders worden ze taai als je ze bakt: snij ze inplakken van ong 1/2 cm. Bestrooi ze aan beide kanten met grofzeezout, leg ze tussen keukenpapier, zet er een zware snijplank op zodat het vocht in de keukenrol zit.
Borstel daarna met een prop keukenpapier het zeezout er goed af.
Snij ook de courgette, tomaat en de mozzarella in plakke gelijke dikte en leg ze dakpansgewijs in de ovenschotel. Kruid de ovenschotel met peper en olijfolie.
Giet dan de balsamicoazijn erover en de pijnboompitjes.
Zet ong 30 minuten in de oven.
Smaakt fantastisch met een ossenhaasje van de BBQ of gril en natuurlijk met deze heerlijke wijn van de week.
Deze week is dat de 14 Hands Carbanet Sauvignon, een heerlijke zachte rode wijn.
Heel mild van smaak en fantastisch bij dit gerecht. Haal maar 2 flessen in huis want als je van deze wijn al een glaasje drinkt tijdens het koken, heb je een probleem als je gaat eten…..dan is hij namelijk op!
Eetsmakelijk en Cheers!
Comments