Recept 56 Ovenschotel met tomaat,aubergine,courgette en mozzarella.

Benodigdheden:

4 tomaten(vlees)
1 courgette
1 aubergine
2 bollen mozzarella
Handje pijnboompitjes
3 eetlepels balsamicoazijn
Olijfolie
Grof zeezout

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden.
Haal eerst het vocht uit de aubergines anders worden ze taai als je ze bakt: snij ze inplakken van ong 1/2 cm. Bestrooi ze aan beide kanten met grofzeezout, leg ze tussen keukenpapier, zet er een zware snijplank op zodat het vocht in de keukenrol zit.
Borstel daarna met een prop keukenpapier het zeezout er goed af.
Snij ook de courgette, tomaat en de mozzarella in plakke gelijke dikte en leg ze dakpansgewijs in de ovenschotel. Kruid de ovenschotel met peper en olijfolie.
Giet dan de balsamicoazijn erover en de pijnboompitjes.
Zet ong 30 minuten in de oven.
Smaakt fantastisch met een ossenhaasje van de BBQ of gril en natuurlijk met deze heerlijke wijn van de week.
Deze week is dat de 14 Hands Carbanet Sauvignon, een heerlijke zachte rode wijn.
Heel mild van smaak en fantastisch bij dit gerecht. Haal maar 2 flessen in huis want als je van deze wijn al een glaasje drinkt tijdens het koken, heb je een probleem als je gaat eten…..dan is hij namelijk op!
Eetsmakelijk en Cheers!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments