Recept 51 Pasta met kipreepjes gemarineerd met verse italiaanse kruiden
Benodigheden:
Pasta naar keuze
500 gr gesneden kipfilet
1 doosje champignons
4 sjalotjes
Pijnboompitjes (eventjes aangebakken in een droge koekenpan)
Voor de marinade:
100 ml olijfolie
1 rode spaanse peper
2 tenen knoflook
1 doosje verse Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Bereiden:
Doe alle ingredienten voor de marinade in een keukenmachine en maal het fijn, je kunt ook de staafmixer gebruiken. Proef en maak op smaak met zout en peper.
Doe de kipstukjes in een bak die je goed kan afsluiten en voeg de marinade toe. Laat dit zeker een paar uur van te voren in trekken, des te lekkerder en zachter is je kip.
Snij de sjalotjes fijn en de champignons lekker grof.Kook ondertussen je pasta zoals op de verpakking staat beetgaar.
Bak de kipreepjes met de marinade gaar in een wok.Zodra ze gaar zijn haal je ze uit de pan met een schuimspaan en bak je de sjalotjes en de champignons in de marinade, voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe want champignons absorberen een hoop olie.
Voeg de gaar gekookte pasta toe zonder deze eerst af te spoelen, zo trekt de smaak beter in de pasta. Voeg de kipreepjes toe en roer er eventueel een handje verse rucola sla doorheen.
strooi bij het op scheppen een beetje pijnboompitjes op het bord, heerlijk!!!
De wijn van de week is aangegeven door het FRESH Aruba bordje in de winkel.
Eetsmakelijk en Proost!!!
Comments