Recept 54 Pasta met knoflook Gamba’s
Benodigdheden:
Pasta naar keuze
Grote Gamba’s zonder schil
4 tenen knoflook
1 glas witte wijn
1 flinke bos verse peterselie
De gele schil van 1 citroen
Sap van een halve citroen
Olijfolie/zout/peper
Bereiden:
Kook je pasta zoals aangegeven op de verpakking
Doe in een wok een flinke scheut olijfolie en bak de gamba’s snel gaar samen met de uitgeperste knoflook.
Zodra de gamba’s roze kleuren zijn ze gaar en blus je ze af met de witte wijn.
Zet het vuur laag voeg de citroenschil in hele dunne sliertjes of met de rasp toe en doe de citroen sap erbij
Even kruiden met peper en zout en de fijn gesneden peterselie toevoegen en klaar is je gerecht.
Direct serveren over je pas gekookte pasta.
Dit is echt een toppertje, heel makkelijk maar verrassend lekker, door de citroenschil komen alle smaken verrassend tot z’n recht en uiteraard ook deze heerlijk frisse witte wijn.
De Mezzacorona Pinot Grigio , de wijn van de week!
Eetsmakelijk en Cheers!!!
Comments