Recept 12 Portobello gevuld met gorgonzola
Benodigdheden:
Ingrediënten voor 4 personen:
4 portobello’s
50 ml olijfolie
Bosje verse bascilicumblaadjes
4 plakjes bladerdeeg
Ong 1 ons gr gorgonzola kaas
2 sjalotjes
Verse thijmblaadjes
Zakje rucola sla
Bereiden:
-Meng de bascilicum blaadjes in het keukenmachientje met de olijfolie tot een groene olie, bestrijk hiermee de portobello’s.
-Snij voorzichtig de steeltjes uit de portobello’s.
-Vouw de net ontdooide bladerdeegplakjes om de paddestoelen, deeg rondom paddestoelen omhoog vouwen
-Gorgonzola verkruimelen en in de holte van de paddestoelen leggen.
-Sjalotjes in dun gesneden ringetjes eroverheen doen.
-Thijmblaadjes, peper en nog wat bascilicum olie erover strooien
Afwerking:
-Bak de portobello’s in het midden van de oven goudbruin op ong 200 graden.
-Druppel een kleinbeetje olijfolie en peper over de rucola verdeel over de bordjes en leg de portobello’s er op.
Eetsmakelijk!
Comments