
Recept 53 Portobello gevuld met spinazie, tomaat, uien ringen, pesto en Mozarella
Benodigdheden:
*4 Portobello paddenstoelen
*Zakje verse spinazie
*1 blikje diced tomaten
*1 ui in ringen gesneden
*2 bollen Mozarella kaas
*Pesto: Flinke bos bascilicum
Handje pijnboompitjes
Handje ger. Pamazaanse kaas
1 knoflookteentje
Peper/zout en beetje citroensap
Ong 50 ml olijfolie
Bereiden:
Ingredienten van de pesto in de blender mixen en op smaak maken, of potje pesto kopen, ook makkelijk, maar zelf maken is veel lekkerder.
Oven voor verwarmen op 180 graden hetelucht.
Portobello afvegen met een keukenpapier en insmeren met olijfolie.
Vullen met een laagje verse spinazie, laagje tomaatstukjes, peper,zout en dan de uienringen.
Dan aftoppen met lekkere dikke plakken mozarella en een laag pesto erop.
De paddenstoelen ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
Smaakt fantastisch met deze super lekkere rode wijn.
Voor de niet vegetariers smaakt dit geweldig met een rood gebakken biefstukje die na het bakken ingesmeerd is met jou overheerlijk , zelfgemaakte pesto!
Mijn wijnadvies voor deze week is een heerlijke Red Diamond Merlot, een zachte rode wijn die goed past bij dit gerecht.
Succes, Eetsmakelijk en Cheers!!!
Comments