Recept 6 Rijst met Chili-beefreepjes in groentesaus.
Benodigheden:
* rijst naar behoefte
* ong 500 gr kogelbiestuk
* ong 1 eetlepel chilipoeder
* 2 teentjes knoflook
* olijfolie
* 2 flinke glazen rode wijn
* 1 blikje Tomatenpuree van 170 gram
* 2 rode uien
* 1 rode en 1 groene paprika
* 1 flinke courgette
* bindmiddel, ong 2 theelepeltjes.
Bereiden:
Probeer ‘smorgens al de bieftuk in reepjes te snijden en te marineren in de chilipoeder en de knoflook, dan trekt de kruiden al lekker in het vlees. Weg zetten in de koelkast tot gebruik.
Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking.
Doe in een klein pannetje een beetje olie, smelt de tomatenpuree daarin en blus het af met de glazen rode wijn. laat dit lekker pruttelen totdat de alcohol verdampt is..
Als het kookt kan je de saus een beetje indikken met wat bindmiddel, zorg wel dat het kookt anders dikt het niet in.
Snijdt de uien in grove halve ringen
snijdt de paprika’s en de courgette ook in grove stukken.
Bak in de wok de biefstukreepjes in de olijfolie heel eventjes Medium rare.
haal ze uit de pan met een schuimspaan.
Voeg dan in het bakvet de uien en de groenten toe en roerbak dit beetgaar.voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Voeg dan de rode saus toe en de biefstukreepjes en ga er lekker van smullen met je inmiddels gekookte rijst.
Succes en eetsmakelijk!!!
Comments