Recept 18 Rijst met kipkerrie

Benodigdheden:

Rijst voor 4 personen
500 gr gesneden kipfilet
1 groene paprika
1 knoflookteentje
1 grote ui
1 klein blikje ananasstukjes
1 grote beker creme fraiche
2 flinke eetlepels kerriepoeder
1 blokje kippenbouillon

Bereiden:

Kook je rijst zoals je gewend bent.
Snij de ui in grove stukken, doe dit ook met de paprika.
Doe in de wok een scheut olijfolie en voeg dan de kerriepoeder toe. Bak de kerriepoeder gaar zodat hij goed z’n smaak en kleur afgeeft smile-emoticon myoteren)
Bak hierin de kipfilet, de stukken ui , de paprika en de knoflook.
Als dit gaar is zet je het gas laag, voeg dan de creme fraiche toe en de stukjes ananas. Verkruimel het blokje kippenbouillon erbij , laat het smelten en klaar is je gerecht.
Dit is heerlijk met een frisse komkommer salade.

Eet smakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments