Benodigdheden:

1 pak bastogne koeken
100 gram boter
1 eetlepel honing
300 gram pure chocolade (minstens 70 % cacao)
5 eieren
Garnering

Bereiden:

Laat de boter heel even smelten in de magnetron. Verkruimel de bastogne koeken in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter en de honing hieraan toe en maak hievan de taartbodem en de taart rand. Zet in de koelkast om op te stijven.

Smelt de chocola au bain marie: door een pan met een laagje water op te zetten, zet daarboven op een pan of kom maar zorg dat hij niet het water raakt. Smelt hierin de chocolade die je in stukjes hebt gehakt.
Splits de eieren.
Klop het EIGEEL een beetje op en vermeng dit met de chocola. LET OP: zorg dat de chocola niet te heet is anders gaan de dooiers stollen.

Klop de EIWIT in een vetvrije kom op tot een stevige schuim en spatel dit dan voorzichtig door de chocolade. Giet dit over je bastogne bodem, garneer met chocolade schaafsel of je eigen fantasie en laat het minstens in de koelkast 1 uur opstijven.
Om je vingers bij af te likken!!
Ik adviseer hier een heerlijke dessertwijn bij. Een perfecte combi is de Late Harvest Merlot van Norton.
Een heerlijke zachte zoete wijn die perfect is bij de pure chocolade. Drink hem lekker koud net als je taart. Je gaat hier bij je familie en vrienden enorme hoge punten bij scoren!

Geniet en Cheers!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments