Recept 52 Verse Asperges met gegrilde zalm en dilleroomsaus

Benodigdheden:

Verse asperges 5 a 6 per persoon(afhankelijk van de dikte)
4 verse zalmfilets
Klein bosje verse dille
½ glas witte wijn
50 ml kookroom
1 visboullionblokje

Bereiden:

Schil de asperges met een dunschiller 2x zodat je zeker weet de schil goed eraf is.
Je hoeft de kop niet te schillen die is het zachts.Snij het kontje van de asperges ( ong 2 cm)
Doe de schil en de kontjes in een steelpannetje en zet het net een beetje onder water samen met het visboullion blokje, schenk er een half glas droge witte wijn bij en een flinke scheut kookroom.
Laat dit heel zachtjes lekker pruttelen , ong een half uurtje.verwijder dan de schil en de kontjes door het door een vergiet of zeef te gieten en kook de saus nog ietjes in. Je kunt de saus ietjes inbinden door al kokende wat allesbinder toe te voegen. Voeg als laatste een klein beetje fijngehakte dille toe. Niet teveel je wilt het accent op de asperges zetten en niet op de dille. Je saus is nu klaar.

Breng een pan ruim water aan de kook. Als het kookt voeg je voorzichtig de asperges toe en klein snufje suiker, een beetje Foelie en een snufje zout. Laat de asperges 5 tot 6 minuten koken.
Ondertussen kruid je de zalm met alleen zout en peper. En die bak je heel even medium in een klein beetje olijfolie in een gril of koekenpan.
Kijk of je makkelijk in de asperges kan prikken met een vork en haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.
Rangschik ze op het bord, plaats je zalm eroverheen en serveer de dille saus erbij.

Serveer er de overheerlijke Anterra Pinot Grigio 2014 bij. Een heerlijke frisse witte wijn, te verkrijgen bij Pepia-Est in de schotland straat naast ABC-tours. Hij staat daar ook weer vermeld als wijn van de week bij Fresh FM Aruba

Eet smakelijk en Cheers……!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments