
Recept 57 Vis met Tapanade uit de oven
Benodigdheden:
Witvis (grouper/Kabeljauw)of Gamba’s
5 tomaten
3 knoflookteentjes
Potje groene olijven
Potje zwarte olijven
Handje pijnboompitjes
2 theelepels marokaanse kruiden: Ras-el-hanout
Bereiden:
Maak de tapanade door de tomaten, knoflook, olijven (zonder pit) , pijnboompitjes en de kruiden in de blender te doen met een flinke scheut olijfolie en mix het tot een mooie tapanade.
Hoeft dus niet helemaal tot mousse gemixt, beetje grof, zoals tapanade hoort.
Doe het in een ovenschaal en shik daar de rauwe vis of gamba’s op. Dan ong 20 tot 30 minuten in de oven.
Eet dit heerlijk met een ciabatta en een frisse witte wijn.
De wijn van deze week is namelijk een frisse Chardonnay van Norton wijnhuis.
Een wijn die perfect past bij deze kruidige tapanade.
Eetsmakelijk en Cheers!!
Comments