Recept 57 Vis met Tapanade uit de oven

Benodigdheden:

Witvis (grouper/Kabeljauw)of Gamba’s
5 tomaten
3 knoflookteentjes
Potje groene olijven
Potje zwarte olijven
Handje pijnboompitjes
2 theelepels marokaanse kruiden: Ras-el-hanout

Bereiden:

Maak de tapanade door de tomaten, knoflook, olijven (zonder pit) , pijnboompitjes en de kruiden in de blender te doen met een flinke scheut olijfolie en mix het tot een mooie tapanade.
Hoeft dus niet helemaal tot mousse gemixt, beetje grof, zoals tapanade hoort.
Doe het in een ovenschaal en shik daar de rauwe vis of gamba’s op. Dan ong 20 tot 30 minuten in de oven.
Eet dit heerlijk met een ciabatta en een frisse witte wijn.
De wijn van deze week is namelijk een frisse Chardonnay van Norton wijnhuis.
Een wijn die perfect past bij deze kruidige tapanade.

Eetsmakelijk en Cheers!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments