Recept 50 Vis stoofpotje in tomatensaus

Benodigdheden:

8 gamba’s pellen en doorsnijden
2 mootjes zalm
2 grouperfilets
12 mosselen (ik gebruik diepvries)
4 sjalotten
2 tenen knoflook
250 gram spinazie
Zakje parmazaanse kaas
400 cl tomaten saus (naturel)
flinke scheut witte wijn
evt 1 blokje vis bouillon

Bereiden:

zalm en grouper in grove blokken snijden
Sjalotjes en de knoflook fijnsnijden en bakken in de wok met olijfolie.
Gamba’s toevoegen, als ze gekleurd zijn afblussen met de witte wijn, dan de tomatensaus toevoegen en op een laag vuur draaien.
De vis , mosselen en de spinazie erbij doen en alles zacht laten pruttelen met deksel.
Als de vis gaar is voorzichtig omscheppen en de kaas toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout, en evt een vis bouillonblokje

heerlijk met rijst of stokbrood en glas goede witte wijn.

restant voor de volgende dag smaakt nog beter…
Eetsmakelijk….

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments