
Recept 50 Vis stoofpotje in tomatensaus
Benodigdheden:
8 gamba’s pellen en doorsnijden
2 mootjes zalm
2 grouperfilets
12 mosselen (ik gebruik diepvries)
4 sjalotten
2 tenen knoflook
250 gram spinazie
Zakje parmazaanse kaas
400 cl tomaten saus (naturel)
flinke scheut witte wijn
evt 1 blokje vis bouillon
Bereiden:
zalm en grouper in grove blokken snijden
Sjalotjes en de knoflook fijnsnijden en bakken in de wok met olijfolie.
Gamba’s toevoegen, als ze gekleurd zijn afblussen met de witte wijn, dan de tomatensaus toevoegen en op een laag vuur draaien.
De vis , mosselen en de spinazie erbij doen en alles zacht laten pruttelen met deksel.
Als de vis gaar is voorzichtig omscheppen en de kaas toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout, en evt een vis bouillonblokje
heerlijk met rijst of stokbrood en glas goede witte wijn.
restant voor de volgende dag smaakt nog beter…
Eetsmakelijk….
Comments