
Recept 31 Zalm tartaar met rucolaolie en crostini.
Benodigdheden:
Ong 300 gram verse zalmfilet (liefst zalmhaas)
Ong 100 gr gerookte zalm
100 gr creme fraiche
Half bakje bieslook
1 citroen
Handje vol rucola sla
100 ml olijfolie, peper en zout
2 sneetjes witbrood
Bereiden:
Meng de rucola met de olijfolie in een keukenmachine of blender heel fijn, breng het dan op smaak met peper en zout en zet het op kamertemperatuur weg.
Snij de zalmfilet met de gerookte zalm in hele kleine blokjes. Voeg daar de creme fraiche, het sap van een halve citroen en de fijngesneden bieslook toe.( Bewaar wat bieslooktakjes voor de garnering.)
Snij de andere helft van de citroen in mooie partjes als garnering.
Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
verwijder de korstjes van het witbrood en snij het in reepjes. Smeer ze in met olijfolie en peper en zout en bak deze costini’s heel even af in de oven totdat ze mooi goudbruin worden.
Alles kan je ruim van te voren klaar maken.
Bij het opdienen gebruik je een steker of een kleine open ringvorm om een mooi vormpje te maken op je bord. Gebruik je fantasie, maak er wat gezelligs van op je bord. dat smaakt dan nog beter!!!
Druk het goed aan met een lepel en verwijder de vorm.
Garneer met het citroenpartje, een bieslook of verse dille takje en eromheen wat mooie groene rucolaolie en server met de crostini.
Een feest voor het oog en voor je mond natuurlijk.
Succes en eetsmakelijk!
Comments