Recept 31 Zalm tartaar met rucolaolie en crostini.

Benodigdheden:

Ong 300 gram verse zalmfilet (liefst zalmhaas)
Ong 100 gr gerookte zalm
100 gr creme fraiche
Half bakje bieslook
1 citroen
Handje vol rucola sla
100 ml olijfolie, peper en zout
2 sneetjes witbrood

Bereiden:

Meng de rucola met de olijfolie in een keukenmachine of blender heel fijn, breng het dan op smaak met peper en zout en zet het op kamertemperatuur weg.
Snij de zalmfilet met de gerookte zalm in hele kleine blokjes. Voeg daar de creme fraiche, het sap van een halve citroen en de fijngesneden bieslook toe.( Bewaar wat bieslooktakjes voor de garnering.)
Snij de andere helft van de citroen in mooie partjes als garnering.
Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
verwijder de korstjes van het witbrood en snij het in reepjes. Smeer ze in met olijfolie en peper en zout en bak deze costini’s heel even af in de oven totdat ze mooi goudbruin worden.
Alles kan je ruim van te voren klaar maken.
Bij het opdienen gebruik je een steker of een kleine open ringvorm om een mooi vormpje te maken op je bord. Gebruik je fantasie, maak er wat gezelligs van op je bord. dat smaakt dan nog beter!!!
Druk het goed aan met een lepel en verwijder de vorm.
Garneer met het citroenpartje, een bieslook of verse dille takje en eromheen wat mooie groene rucolaolie en server met de crostini.
Een feest voor het oog en voor je mond natuurlijk.
Succes en eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments