Benodigdheden: 500 gr gehakt (runder)

3 teentjes knoflook

2 grote uien

1 doosje champignons

1 pak spekplakken (bacon)

½ fles rode wijn

1 groot blik Diced tomaten

1 bos verse italiaanse kruiden

2 blaadjes laurie

Parmazaanse kaas

Bereiden: Bak de bacon goed uit in stukjes en laat drogen op keukenpapier. Rul de gehakt gaar met de knoflook, de ui , in halve ringen en de champignons. Blus af met de wijn en en de tomatensaus. Knoop de bos kruiden met touw samen, voeg dit aan de saus toe met de laurierblaadjes. Laat zeker 1,5 uur zachtjes pruttelen. Voeg de spekjes toe als je die nog niet op hebt gesnoept. Kook je spagetti gaar en rasp de verse Parmazaanse kaas. De wijn van deze week bij dit gerecht is de Mezzacorona Carbanet Sauvignon. Een heerlijke volle rode wijn, smaakt fantastisch bij deze italiaanse kruiden en de rundergehakt.

Eetsmakelijk en Cheers!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments