
Gehaktballetjes van verse zalm met kruiden en wasabi-mayonaise
Benodigdheden:
Ong. 500 gr zalmfilet
3 lenteuitjes
1 rode spaanse peper
2 knoflookteentjes
1 bosje koriander
Sap van 1 limoen
3 eetlepels sesamzaadjes
Kokosolie, sesamolie
Bereiden:
Snij de vis heel fijn als tartaar
Snij de groente en de kruiden ook heel fijn of doe dat in de keuken machine. Voeg wat zout en peper toe en de sesamzaadjes.
Niet tot moes mixen meng het door de zalmtartaar en maak er een paar platte gehaktballetjes van. Voeg een paar druppels sesamolie toe.
Bak ze in de kokosolie op matig vuur rondom lekker bruin en eet ze met wasabi-mayonaise.( kan je ook zelf maken door mayonaise te mengen met een beetje Wasabi-mosterd)
Erg lekker!!!
Zeker met deze wijn van de week de Santa Carolina Cellar Selection Chardonnay uit Chili.
Een volle witte wijn die perfect smaakt bij dit pittige gerecht.
Comments