Gehaktballetjes van verse zalm met kruiden en wasabi-mayonaise

 

Benodigdheden:

 

Ong. 500 gr zalmfilet

 

3 lenteuitjes

 

1 rode spaanse peper

 

2 knoflookteentjes

 

1 bosje koriander

 

Sap van 1 limoen

 

3 eetlepels sesamzaadjes

 

Kokosolie, sesamolie

 

Bereiden:

 

Snij de vis heel fijn als tartaar

 

Snij de groente en de kruiden ook heel fijn of doe dat in de keuken machine. Voeg wat zout en peper toe en de sesamzaadjes.

 

Niet tot moes mixen meng het door de zalmtartaar en maak er een paar platte gehaktballetjes van. Voeg een paar druppels sesamolie toe.

 

Bak ze in de kokosolie op matig vuur rondom lekker bruin en eet ze met wasabi-mayonaise.( kan je ook zelf maken door mayonaise te mengen met een beetje Wasabi-mosterd)

 

Erg lekker!!!

 

Zeker met deze wijn van de week de Santa Carolina Cellar Selection Chardonnay uit Chili.

 

Een volle witte wijn die perfect smaakt bij dit pittige gerecht.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments