Benodigdheden:

2 mooie vakenshaasjes

1 doosje champignons

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

200 ml kookroom

Scheutje Brandy of Cognac

Peper en zout

Bereiden

Snij de varkenshaasjes in dikke plakken van ong 3 cm. Zodat je mooie medaillions hebt. Kruid ze met peper en zout en een laagje olijfolie.

Snij de champignons in mooie plakken en hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Bak deze in een hapjes- pan mooi bruin.

Voeg dan bij de chamignons de kookroom toe en een flinke scheut Brandy, laat lekker zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Bak dan in een droge koekenpan de medaillions medium.

Voeg dan de varkenshaas bij de champignonnensaus en je hebt een heerlijk vlees gerecht.

Lekker met eenvoudige gebakken aardappeltjes en haricots vers.

De wijn van deze week, die perfect bij dit gerecht pas,t is de Nieuw Zeelandse Fern Green sauvignon blanc.

Een heerlijk frisse toch licht fruitige wijn.

Eetsmakelijk en Cheers

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments