Benodigdheden:
2 mooie vakenshaasjes
1 doosje champignons
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Scheutje Brandy of Cognac
Peper en zout
Bereiden
Snij de varkenshaasjes in dikke plakken van ong 3 cm. Zodat je mooie medaillions hebt. Kruid ze met peper en zout en een laagje olijfolie.
Snij de champignons in mooie plakken en hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Bak deze in een hapjes- pan mooi bruin.
Voeg dan bij de chamignons de kookroom toe en een flinke scheut Brandy, laat lekker zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Bak dan in een droge koekenpan de medaillions medium.
Voeg dan de varkenshaas bij de champignonnensaus en je hebt een heerlijk vlees gerecht.
Lekker met eenvoudige gebakken aardappeltjes en haricots vers.
De wijn van deze week, die perfect bij dit gerecht pas,t is de Nieuw Zeelandse Fern Green sauvignon blanc.
Een heerlijk frisse toch licht fruitige wijn.
Eetsmakelijk en Cheers
Comments