
Benodigdheden: Ong 400 gr. Boneless chicken 1 grote ui 2 knoflook teentjes 1 bos verse wortelen of 2 grote winterpenen 1 theelepel gedroogde chilivlokken(of 1 rood pepertje) 1 bosje lenteuitjes 1 handje cashewnoten 2 eetlepels Oystersaus 1 eetlepel soyasaus 1 eetlepel gembersiroop Bereiden: Snij de kip in reepjes, de ui in grove stukken, de wortels en de lenteui in dunne plakken. Bak de kip in een wok goudbruin en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roerbak de ui en de wortelplakjes erdoor en de chilivlokken. Voeg dan als alles beetgaar is de Oyster-,Soya- en de gembersaus toe. Roer als laatste de cashewnoten en de in ringetjes gesneden lente/bosui en dien op. Heerlijk met witte rijst en kleine vers geneden ananasstukjes. De wijn van deze week past heerlijk bij dit gerecht.Ik heb gekozen voor de Chateau Ste Michelle Riesling. Heerlijk iets wat zoetige toch frisse witte wijn die perfect past bij wat pittige zoet/zure gerechten. Drink hem goed koud, fantastische combi! Eetsmakelijk en Cheers!
Comments