Benodigdheden: Ong 400 gr. Boneless chicken 1 grote ui 2 knoflook teentjes 1 bos verse wortelen of 2 grote winterpenen 1 theelepel gedroogde chilivlokken(of 1 rood pepertje) 1 bosje lenteuitjes 1 handje cashewnoten 2 eetlepels Oystersaus 1 eetlepel soyasaus 1 eetlepel gembersiroop Bereiden: Snij de kip in reepjes, de ui in grove stukken, de wortels en de lenteui in dunne plakken. Bak de kip in een wok goudbruin en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roerbak de ui en de wortelplakjes erdoor en de chilivlokken. Voeg dan als alles beetgaar is de Oyster-,Soya- en de gembersaus toe. Roer als laatste de cashewnoten en de in ringetjes gesneden lente/bosui en dien op. Heerlijk met witte rijst en kleine vers geneden ananasstukjes. De wijn van deze week past heerlijk bij dit gerecht.Ik heb gekozen voor de Chateau Ste Michelle Riesling. Heerlijk iets wat zoetige toch frisse witte wijn die perfect past bij wat pittige zoet/zure gerechten. Drink hem goed koud, fantastische combi! Eetsmakelijk en Cheers!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments