
Benodigdheden:
500 gram rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 ei
1 flinke eetlepel kruidenpaneermeel
Ong 1 ons smoked bacon plakken
2 eetlepels hickory smoke barbeque saus
Peper, zout
Bereiden:
Snij de uitjes heel fijn samen met de knoflook.Bak ze in olijfolie lekker glazig en laat afkoelen.
Snij de bacon in hele kleine reepjes en bak ook deze in een droge koekenpan lekker knapperig.
Doe het ei, de paneermeel, de BBQsaus in een beslagkom en roer dit los.Voeg de uitjes , de knoflook en de knapperige bacon stukjes toe.
Voeg de gehakt toe en kneed alles goed door elkaar, maak op smaak met zout en peper.
Kneed mooie ballen zonder het gehakt te strak te kneden, dat is de grootste fout van de meeste gehaktballen dat ze te vast gedraaid zijn, dus te droog worden.Hou ze dus lekker luchtig. Door de lekkere baksmaak van de uitjes en de bacon, heb een hamburger waar je je vinger bij opeet
Bak ze lekker op de bbq of koekenpan maar niet te lang.Als je ziet dat er wittig vocht omhoog loopt uit het gehakt is het klaar.
Ook heerlijk om kleine balletjes van te draaien en mee te nemen naar het strand met sweet chilisaus.De wat zoetige balletjes is een heerlijke combinatie met de pittige saus.
Voor de wijn van de week heb ik gekozen voor de Red Velvet Cupcake wijn.Deze zachte iets wat zoetige rode wijn smaakt super bij deze rokerige zoetige hamburger.
Comments