Benodigdheden:

500 gram rundergehakt

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 ei

1 flinke eetlepel kruidenpaneermeel

Ong 1 ons smoked bacon plakken

2 eetlepels hickory smoke barbeque saus

Peper, zout

Bereiden:

Snij de uitjes heel fijn samen met de knoflook.Bak ze in olijfolie lekker glazig en laat afkoelen.

Snij de bacon in hele kleine reepjes en bak ook deze in een droge koekenpan lekker knapperig.

Doe het ei, de paneermeel, de BBQsaus in een beslagkom en roer dit los.Voeg de uitjes , de knoflook en de knapperige bacon stukjes toe.

Voeg de gehakt toe en kneed alles goed door elkaar, maak op smaak met zout en peper.

Kneed mooie ballen zonder het gehakt te strak te kneden, dat is de grootste fout van de meeste gehaktballen dat ze te vast gedraaid zijn, dus te droog worden.Hou ze dus lekker luchtig. Door de lekkere baksmaak van de uitjes en de bacon, heb een hamburger waar je je vinger bij opeet

Bak ze lekker op de bbq of koekenpan maar niet te lang.Als je ziet dat er wittig vocht omhoog loopt uit het gehakt is het klaar.

Ook heerlijk om kleine balletjes van te draaien en mee te nemen naar het strand met sweet chilisaus.De wat zoetige balletjes is een heerlijke combinatie met de pittige saus.

Voor de wijn van de week heb ik gekozen voor de Red Velvet Cupcake wijn.Deze zachte iets wat zoetige rode wijn smaakt super bij deze rokerige zoetige hamburger.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments