
Benodigdheden:
4 groupers
Pasta naar keuze
1 courgette
Pecorinokaas met een kaasrasp en cherrytomaatjes
Voor de pesto:
2 doosjes bascilicum
1 handje pijnboompitjes
1 handje geraspte parmazaanse kaas
1 teen knoflook
Scheut olijfolie
Peper/zout en paar druppels citroensap
Bereiden:
Doe de ingredienten voor de pesto in n keukenmachine of Blender en mix tot een heerlijke pesto.
Kook de pasta zoals je gewend bent.
Snij de grouper in grote stukken bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in een beetje olijfolie.
Voeg dan 2 grote eetlepels pesto toe en zet t vuur zacht.
Als de pesto gaar is voeg je de rest van de pesto toe door de pasta. Niet de pasta afspoelen onder de kraan, zo neemt hij snel de pestosaus op.
Serveer de pasta op n bord met daarop de stukjes grouper, de halve tomaatjes en rasp er wat pecorino kaas overheen.
Heerlijk met een frisse courgette salade, was de cougette en snij met de kaasschaaf dunne plakken op een bord, bestrooi dit met wat olijfolie, balsamicoazijn , wat druppel citroensap en peper en zout.
De wijn van deze week is de Pinot Grigio van Terre del Noce, een hele frisse, droge witte wijn die goed past bij dit gerecht
Comments