Benodigdheden:

4 groupers

Pasta naar keuze

1 courgette

Pecorinokaas met een kaasrasp en cherrytomaatjes

Voor de pesto:

2 doosjes bascilicum

1 handje pijnboompitjes

1 handje geraspte parmazaanse kaas

1 teen knoflook

Scheut olijfolie

Peper/zout en paar druppels citroensap

Bereiden:

Doe de ingredienten voor de pesto in n keukenmachine of Blender en mix tot een heerlijke pesto.

Kook de pasta zoals je gewend bent.

Snij de grouper in grote stukken bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in een beetje olijfolie.

Voeg dan 2 grote eetlepels pesto toe en zet t vuur zacht.

Als de pesto gaar is voeg je de rest van de pesto toe door de pasta. Niet de pasta afspoelen onder de kraan, zo neemt hij snel de pestosaus op.

Serveer de pasta op n bord met daarop de stukjes grouper, de halve tomaatjes en rasp er wat pecorino kaas overheen.

Heerlijk met een frisse courgette salade, was de cougette en snij met de kaasschaaf dunne plakken op een bord, bestrooi dit met wat olijfolie, balsamicoazijn , wat druppel citroensap en peper en zout.

De wijn van deze week is de Pinot Grigio van Terre del Noce, een hele frisse, droge witte wijn die goed past bij dit gerecht

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments