
Benodigdheden:
450 gr diepvries bramen
1 eetlepel honing
2 steranijs
Wat takjes Tijm
120 gr blauwe druivensap
Flinke scheut frambozenliqueur
1 pakje witte smeltchocolade
100 gr jus d’orange
Aardbeien
Bereiden:
Kook de bramen in de druivensap met de honing, tijm, en de steranijs. Als ze na ong 8 minuten stuk gekookt zijn, haal je de steranijs,en de tijm eruit en mix de bramensoep in de blender. Haal de soep dan door de zeef, zodat alle pitjes eruit zijn en voeg de liqueur toe. Zet de soep koud weg.
Smelt de witte chocola au bain marie en voeg dan de sap toe en klop dit met een mixer in een bak ijs zodat het afkoelt. Zet het koud weg tot gebruik (is handig in een spuitzak)
Pak een diep bord doe de bramensoep op de bodum. Plaats een vanillebolletje ijs in het midden en decoreer met de witte chocolade en de aardbeien.
Garneer met wat poedersuiker en je hebt een fantastisch dessert, wat je van te voren al grotendeels kan klaarmaken.
Hier hoort natuurlijk een heerlijke dessertwijn bij. Ik heb gekozen voor een Moscato Late Harvest van Norton. Een heerlijke licht zoete wijn die perfect smaakt bij dit gerecht. Drink hem lekker koud net als je dessert.
Eetsmakelijk en Cheers!!!
Comments