Benodigdheden:

450 gr diepvries bramen

1 eetlepel honing

2 steranijs

Wat takjes Tijm

120 gr blauwe druivensap

Flinke scheut frambozenliqueur

1 pakje witte smeltchocolade

100 gr jus d’orange

Aardbeien

Bereiden:

Kook de bramen in de druivensap met de honing, tijm, en de steranijs. Als ze na ong 8 minuten stuk gekookt zijn, haal je de steranijs,en de tijm eruit en mix de bramensoep in de blender. Haal de soep dan door de zeef, zodat alle pitjes eruit zijn en voeg de liqueur toe. Zet de soep koud weg.

Smelt de witte chocola au bain marie en voeg dan de sap toe en klop dit met een mixer in een bak ijs zodat het afkoelt. Zet het koud weg tot gebruik (is handig in een spuitzak)

Pak een diep bord doe de bramensoep op de bodum. Plaats een vanillebolletje ijs in het midden en decoreer met de witte chocolade en de aardbeien.

Garneer met wat poedersuiker en je hebt een fantastisch dessert, wat je van te voren al grotendeels kan klaarmaken.

Hier hoort natuurlijk een heerlijke dessertwijn bij. Ik heb gekozen voor een Moscato Late Harvest van Norton. Een heerlijke licht zoete wijn die perfect smaakt bij dit gerecht. Drink hem lekker koud net als je dessert.

 

Eetsmakelijk en Cheers!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments